+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Znanje tujih jezikov nam nudi dostop do najrazličnejših znanj. Brez dvoma je angleščina najpomembnejši in najbolj razširjeni svetovni jezik tudi v tem pogledu. Da najbolj vedoželjnim omogočimo čim hitrejšo samostojnost in znanje, učencem od 6. do 9. razreda nudimo možnost, da se izkažejo na tekmovanju iz angleščine. Vabljeni na priprave! Spodaj si lahko preberete opise tekmovanj.

6. razred

V šolskem letu 2021/22 bodo šestošolci na šolski ravni tekmovali na temo Animals – our friends and our teacher. Tema državne ravni pa je Animals of Australia and New Zealand – the cute, the dangerous and the strange.

Glede na izbrano temo učenci pridobijo dodatna znanja iz področja poznavanja živali: vrst živali, njihovih značilnosti in izgleda, bivališč, hrane, naravnih sovražnikov itd. V pomoč pri pripravi na tekmovanje lahko učenci uporabljajo tudi spletne strani Nat Geo Junior, Australian Wildlife Conservancy (wildlife we protect) in A-Z Animals (Animals of Australia), toda naj se ne omejijo le na omenjene strani.

ŠOLSKO tekmovanje: 16. 2. 2022 ob 13.00         DRŽAVNO tekmovanje: 12. 4. 2022 ob 14.00

7. razred

Slovensko društvo učiteljev angleškega jezika IATEFL Slovenia objavlja razpis za tekmovanje iz angleščine v 7. razredu, ki nosi naslov »A LITTLE KINDNESS GOES A LONG WAY«. Učenci pripravijo video na temo, kako lahko z nekaj pozornosti in majhnimi dejanji prijaznosti prispevajo k boljšemu svetu. Tekmovalna komisija išče kreativne izdelke, ki se navezujejo na vprašanje, kaj lahko storimo kot posamezniki, da pomagamo drugim okoli sebe? Kot pomoč pri iskanju navdiha za pripravo scenarija in izdelavo video posnetkov se tekmovalci lahko naslonijo na spodnja citata:

»How do we change the world? One random act of kindness at a time.« (M. Freeman)

»We can’t help everyone, but everyone can help someone.« (R. Reagan)

Učence letos ponovno vabimo k filmskemu ustvarjanju.

ŠOLSKO tekmovanje: 17. 2. 2022                               DRŽAVNO tekmovanje: 24. 3. 2022

8. razred

V šolskem letu 2021/22 tekmovanje za 8. razred prevzema Zavod republike Slovenije za šolstvo. Tekmovanje za 8. in 9. razred bo tako potekalo v istem terminu na istih nivojih. Šolska raven temelji na preverjanju bralnega razumevanja, rabi jezika ter pisnem sporočanju.

ŠOLSKO tekmovanje: 11. 11. 2021 ob 13.00         DRŽAVNO tekmovanje: 16. 3. 2022 ob 14.00

9. razred

Šolska raven temelji na preverjanju bralnega razumevanja, rabi jezika ter pisnem sporočanju. Državno tekmovanje temelji na izbrani literarni predlogi (John Green: Turtles All the Way Down) in spodbuja veselje do branja, razvijanje bralnih zmožnosti ter pisno sporočanje.

ŠOLSKO tekmovanje: 11. 11. 2021 ob 13.00

 

DRŽAVNO tekmovanje: 16. 3. 2022 ob 14.00

 

V skladu s pravilnikom se tekmovanja ne morejo udeležiti učenci, katerim je angleščina materni jezik oz. ki so več kot eno leto živeli na angleško govorečem področju.

Dostopnost