+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Spoštovani starši,

na podlagi okrožnice Ministrstva za šolstvo znanost in šport z dne 12. 5. 2020, vas obveščamo, da se na področju izvajanja vzgojno izobraževalnih programov za otroke s posebnimi potrebami, ukrepi za preprečevanje širjenja virusa COVID-19 rahljajo.

Dejavnosti v osnovni šoli za učence od 1. do 3. razreda in 9. razreda vseh programov se začnejo 25. 5. 2020. Danes ste že ali pa še boste prejeli klic iz šole, kjer smo vas obvestili o tem. Poleg obveznega programa bomo organizirali tudi razširjeni program (JV, OPB, dopolnilni pouk, nekatere interesne dejavnosti) in smo že v dogovarjanju s prevozniki o vzpostavitvi prevoza učencev v zavod. Prav tako bomo zagotavljali prehrano in tudi vse medicinsko predpisane diete.

Za učence od 4. do 8. razreda vseh programov poteka še naprej pouk na daljavo. Za učence, ki imajo učne težave, bomo organizirali dopolnilni pouk v zavodu (o tem, kdaj, kako in za koga bomo dopolnilni pouk organizirali, vas bomo obvestili naknadno).

Ker je v Sloveniji še vedno razglašena epidemija COVID-19, moramo upoštevati vsa navodila za preprečevanje okužb. Naj naštejemo le najpomembnejše:

  • v šolo se vrnejo samo zdravi otroci, ki niso imeli nobenih simptomov okužbe z COVID-19 v zadnjih 14 dneh in niso bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba z COVID-19,
  • zadrževanje v skupinah oziroma druženje na šolskih površinah ni dovoljeno,
  • kontakti bodo morali biti na zadostni razdalji, z uporabo zaščitne maske (starejši od 9 let),
  • v šolo je potrebno vstopati na varnostni razdalji (med 1,5 in 2 m),
  • ob vstopu si je potrebno razkužiti roke,
  • zadrževanje na hodnikih ni dovoljeno, učenci takoj odidejo v dodeljene prostore,
  • spremenjen bo tudi režim kosil v jedilnici (manj učencev, sprotno razkuževanje).

Zavedajte se, da je z odpiranjem zavoda tveganje za prenos okužbe z virusom COVID-19 za vašega otroka in vašo družino večje. Pred vrnitvijo v šolo, morate starši oziroma skrbniki izpolniti izjavo pred vstopom v šolo, ki vam jo bo posredoval razrednik. V naslednjem tednu lahko pričakujete dodatna organizacijska navodila glede izvedbe pouka.

Se vidimo kmalu in vse dobro,

kolektiv OŠ ZGN Ljubljana

 

Dostopnost