+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

V sredo, 7. 2. 2018, smo imeli učenci OŠ kulturni dan. Sneg nam je povzročil nekaj nevšečnosti, saj so zaradi prometnega kaosa kombiji zamujali.

Vendarle se nam je uspelo še pravočasno zbrati in okoli 8.30 smo se zapeljali do BTC-ja, kjer smo si v Koloseju ogledali dve filmski predstavi; učenci od 1. do 4. razreda so si ogledali risani film Bikec Ferdinand, učenci od 5. do 9. razreda pa dramo Čudo. Oba filma sta nas fascinirala. Mlajši učenci so se navduševali nad bikcem, ki se ni prav dobro znašel v areni za bokoborbe, starejši učenci pa smo si pogledali ganljivo zgodbo o Augustu, dečku s hudo deformacijo obraza. Poleg Augusta, ki izredno duhovito pripoveduje o sebi, svoji družini in svetu, ki ga obdaja, svoja razmišljanja o tem nadarjenem fantu razkrijejo še sestra Via, njen fant Justin, novi sošolec Jack, prijateljica Summer in Viina prijateljica Miranda. Nepozabna zgodba nas navdaja z upanjem, da smo učenci s posebnimi potrebami lahko sprejeti in razumljeni.

Kulturni dan smo zaključili s proslavo, ki so jo pripravili srednješolci, da bi se spomnili na vse čudovite dosežke našega pesnika Franceta Prešerna.

 

Dostopnost