+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Šolsko leto se je za nas, devetošolce, začelo res sanjsko. Ob devetih smo se zbrali v šoli, ob enajstih pa se že peljal proti domu CŠOD Planica, kjer smo preživeli tri dni. Takoj po kosilu smo se odpravili na prvi pohod. Odšli smo do skakalnic in se mukoma povzpeli na vrh velikanke. Vzpon smo še kako občutili naslednji dan, ko smo noge komaj premikali v želeno smer. Zvečer smo se družili in spoznavali svoje nove sošolce.

Naslednji dan smo raziskovali okoliške vode, spoznali smo nordijsko hojo in se ustavili pri Zelencih. Pri kosilu so nas prijetno presenetili g. direktor in g. ravnatelj OŠ, ki so nas prišli obiskat. Popoldne smo se pomerili v lokostrelstvu in drugih športnih igrah, odšli do razgledne točke, kjer vsako leto snemajo naš »nacionalni praznik« – tekmovanje v smučarskih poletih. Zvečer so sledile športne aktivnosti in priložnost za druženje s sošolci.

Komaj smo dobro prišli in že je bil tu naš zadnji dan tabora. Dopoldne smo šli v Tamar in spoznavali alpski svet pod Jalovcem in Poncami. Ogledovali smo si živali, rastline in glive gozda, najbolj »zagreti« pa smo šli tudi do slapa. Bilo je kratko, a sladko.

 

Člani novinarskega krožka

Dostopnost